Петък,

Няма нови случаи на АЧС във Видинско

От: Стандарт -
Няма нови случаи на АЧС във Видинско
A
A
A

Под председателството на областния управител на Видин Албена Георгиева се проведе заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания. На заседанието бе обсъдена актуалната епизоотична обстановка в страната и в областта, както и предстоящите дейности във връзка с недопускане разпространението на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) на територията на област Видин.

Във Видинска област началото на месец декември до сега са констатирани три случая на АЧС при диви свине. Директорът на ОБДХ-Видин съобщи, че няма нов случай на АЧС при домашно отглеждани свине. „Отрицателни са и контролирано взиманите проби от свинекомплекса в гр. Дунавци“, отбеляза директорът на ветеринарната служба.

„С цел разпределение на дейностите за борба с болестта между всички ангажирани държавни, местни и неправителствени структури, Министерството на земеделието, храните и горите изгорвя план за контрол, управление при кризи и предотвратяване разпространението на АЧС в Република България през 2020 г. Предстои планът да бъде разгледан на заседание на Централния епизоотичен съвет и одобрен от Министерски съвет“, отбеляза областният управител Албена Георгиева.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички