Нови правила за паркиране в София

Синя и Зелена зона в събота ще работят до 18 ч.

Нови правила за паркиране в София | StandartNews.com

Нови правила за паркиране в София от 4 януари. И днес в София „Синя” и „Зелена” зони няма да работят. От понеделник обаче "Зелена зона" ще работи и в събота от 10 до 18 часа. В съботните дни "Синя зона" също ще започва от 10 ч. и ще приключва в 18 ч. В понеделник започват да функционират и новите части на "Зелена зона" в кв. "Яворов" и кв. "Иван Вазов".

Жителите на квартал "Яворов" от години настояват кварталът им да стане "Зелена зона", от понеделник това вече ще е факт и десетките автомобили, които паркираха където намерят, автоматично ще изчезнат.

 

"Това тук не е буферен паркинг на София, а и е по-добре да има повече хора, отколкото коли, а това на нищо не приличаше до този момент", споделя Владимир Гълъбов пред БНТ.

Някои от жителите на района обаче не са доволни от въвеждането на новата "Зелена зона", защото така ще изчезнат някои от паркоместата, например тези в зелените площи.

Освен нова схема за паркиране, улиците в квартала вече ще са еднопосочни. Знаците вече са поставени, новите колчета ще се монтират след Нова година, а маркировката ще се прави напролет. От Центъра за градска мобилност признават, че в момента нямат възможност да подобрят паркоместата и затова на много хора им се налага да паркират върху кал.

От понеделник контрольори ще проверяват в градския транспорт за редовността на пътниците.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай