Нова работа за бившия кмет на Пловдив. Важен пост

Здравко Димитров с ново предизвикателство

Нова работа за бившия кмет на Пловдив. Важен пост | StandartNews.com

Нова работа започва бившият кмет на Пловдив Здравко Димитров. Той ще ръководи църковните имоти на Пловдивската митрополия, съобщи „Марица”. Поканата е отправена към ексградоначалника от митрополит Николай, но той още не е назначен на новия пост.

Самият Здравко Димитров не потвърди, но и не отрече пред "Марица" за поредното предизвикателство. Обясни, че в момента се лекува от настинка.

Кметът има богат професионален опит ​- в частния  бизнес, като кмет на район „Западен”, областен управител, депутат, последно - кмет на Пловдив.

Към Дядо Николай изпитва изключително голямо уважение. Силно вярващ е и не пропуска  да запали свещ и да се помоли на големите християнски празници. Добро отношение към него изпитва и владиката. 

В деня на  встъпването на Зико в длъжността кмет на Пловдив лично Дядо Николай водеше литийното шествие, след което направи водосвет в кметския му кабинет. Няколко пъти в проповедите си публично отправяше възхвала на Здравко Димитров за неговата честност и всеотдайност.

Пловдивската епархия е с ранг на митрополия и е най-голямата от всички 13 в страната (без Българска източноправославна епархия в САЩ, Канада и Австралия и Българска източноправославна епархия в Западна и Средна Европа). Обхваща 9 духовни околии, които попадат в различни административни области: Пловдивска, Пазарджишка, Асеновградска, Смолянска, Пещерска, Панагюрска, Хасковска, Карловска и Ивайловградска.

Само в Пловдив пък имотите на епархията са над 40.

Не е прецедент светски лица да бъдат в екипа на Пловдивската митрополия - например в Културно-просветния отдел и администрацията.  Сред членовете на Епархийския съвет са д-р Константин Зисов и арх. Димитър Ахрянов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай