Сряда,

Над 70 риболовци мятаха въдици край Дяволския мост

От: Ирина Ангелова -
A
A
A

Над 70 души от две области – Кърджали и Смолян мятаха въдици край Дяволския мост. В надпреварата участваха риболовци от  
Ардино, Кърджали, Момчилград, Кирково, Смолян, Мадан. Стартът на състезанието бе даден от кмета на община Ардино Ресми Мурад, който пожела на всички въдичари наслука и късмет. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи – деца, жени и мъже.

Победител при мъжете стана 34-годишният Нурхан Чобанов от Ардино, а уловът му бе едва 0,995 кг. риба.

При жените победителка е Йорданка Колева, а при децата на първо място се нареди 10-годишният Иван Каралчев. Най-малкият участник в състезанието бе 6-годишният Емре Мехмед, който бе дошъл заедно с баща си, а най-възрастният бе 60-годишният Айхан Хашимов, и двамата от Ардино.

Грамотите и предметните награди връчиха кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на Ловно-рибарско сдружение „Бели брези” в Ардино Шахин Байрямов „Убеден съм, че в идващите години ще продължим инициативата, за да популяризираме още повече Дяволския мост“, заяви Мурад.
    
За доброто настроение на присъстващите на риболовния фест се погрижиха самодейците от младежка фолклорна група и дамска певческа формация „Надежда“ към читалище „Просвета 1948“ в Златоград, както и фолклорна група „Родопчанка“ към НЧ „Родопска искра” в Ардино. А по инициатива на Евгений Смирнов, управител на военно-спортния клуб „Laserwar Balkans” всички риболовци и посетители на „феста“ бяха почерпени с боб чорба.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички