Над 70 риболовци мятаха въдици край Дяволския мост

Кметът на Ардино Ресми Мурад поздрави участниците

Над 70 риболовци мятаха въдици край Дяволския мост | StandartNews.com

Над 70 души от две области – Кърджали и Смолян мятаха въдици край Дяволския мост. В надпреварата участваха риболовци от  
Ардино, Кърджали, Момчилград, Кирково, Смолян, Мадан. Стартът на състезанието бе даден от кмета на община Ардино Ресми Мурад, който пожела на всички въдичари наслука и късмет. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи – деца, жени и мъже.

Победител при мъжете стана 34-годишният Нурхан Чобанов от Ардино, а уловът му бе едва 0,995 кг. риба.

При жените победителка е Йорданка Колева, а при децата на първо място се нареди 10-годишният Иван Каралчев. Най-малкият участник в състезанието бе 6-годишният Емре Мехмед, който бе дошъл заедно с баща си, а най-възрастният бе 60-годишният Айхан Хашимов, и двамата от Ардино.

Грамотите и предметните награди връчиха кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на Ловно-рибарско сдружение „Бели брези” в Ардино Шахин Байрямов „Убеден съм, че в идващите години ще продължим инициативата, за да популяризираме още повече Дяволския мост“, заяви Мурад.
    
За доброто настроение на присъстващите на риболовния фест се погрижиха самодейците от младежка фолклорна група и дамска певческа формация „Надежда“ към читалище „Просвета 1948“ в Златоград, както и фолклорна група „Родопчанка“ към НЧ „Родопска искра” в Ардино. А по инициатива на Евгений Смирнов, управител на военно-спортния клуб „Laserwar Balkans” всички риболовци и посетители на „феста“ бяха почерпени с боб чорба.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай