Сряда,

Над 250 малчугани се включиха в тазгодишния зимен празник до хижа „Бузлуджа“

От: Стандарт -
622
Над 250 малчугани се включиха в тазгодишния зимен празник до хижа „Бузлуджа“
A
A
A

Четвърти пореден зимен празник организира Туристическо дружество „Сърнена гора“ с подкрепата на Община Стара Загора. В събитието се включиха и няколко организирани ученически групи, водени от своите учители – от ІV ОУ "Кирил Христов", от V ОУ "Митьо Станев", от VІ ОУ "Свети Никола", от НУ "Димитър Благоев" и други.

Денят даде възможност за състезание с шейни, спортно ориентиране, семейно сърфиране с лодка по снега, весел крос, както и майсторене на снежни фигури. Слънчевото време в събота допринесе допълнително за настроението и броя на участниците, уточняват от „Сърнена гора“.

За всяка една игра в отделните категории имаше награди за първо, второ и трето място, с изключение на Веселия крос – там сладките награди очакваха всеки един състезател на финала на надпреварата. Доброволци от Младежкия клуб при ТД "Сърнена гора" проведоха демонстрация за придвижване по снежен терен чрез осигуряване по въже с прусек, самохвати и карабинери, както и придвижване с котки и снегоходки в трудни за преодоляване участъци. Организаторите се бяха погрижили да има горещ чай за всички участници в празника и ароматно греяно вино за възрастните.

Краят на зимното приключение бе даден с кръшно право тракийско хоро с българския трибагреник.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията