Понеделник,

Над 2000 души на ифтар в Момчилград в свещената Нощ Кадир

От: СТАНДАРТ -
943
Над 2000 души на ифтар в Момчилград в свещената Нощ Кадир
A
A
A

Над 2000 души се събраха на централния площад в Момчилград на благотворителна вечеря - ифтар в Нощта Кадир от свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Момчилград ифтар1

Проявата се организира от почетния гражданин Фуат Гювен и с подкрепата на Община Момчилград и Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса, Република Турция.

Момчилград ифтар6

Гости на събитието бяха народните представители в 49-ото Народно събрание от ДПС Елван Гюркаш, Байрам Байрам и Адлен Шефкед, почетните граждани на Момчилград Фуат Гювен и Хасан Ходжаоглу, гости от Република Турция. Провеждането на ифтар в Нощта Кадир е традиция за Момчилград. Благотворителната вечеря се организира повече от десетилетие в центъра на града.

Момчилград ифтар2

"Момчилградчани винаги са били пример за това как хората могат да бъдат задружни и в радостни, и в трудни моменти. Тази вечер е поредното доказателство за това. Пожелавам си винаги да бъдем заедно, защото така сме по-силни", заяви депутатът от ДПС Елван Гюркаш.

Момчилград ифтар3

"Щастлива съм, че толкова много хора - и мюсюлмани, и християни се събрахме на една трапеза тази вечер. Нощта Кадир е най-свещената за нас мюсюлманите. Няма нищо по-хубаво от това тя да бъде споделена и да бъдем едно цяло, независимо от това на каква възраст сме, от какъв пол сме, какъв език говорим и каква религия изповядваме", каза кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

Момчилград ифтар4

Момчилград ифтар5

Момчилград ифтар7

Момчилград ифтар8

Момчилград ифтар9

Момчилград ифтар10


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията