М.Габриел: Дигиталната сигурност зависи от всички държави в ЕС

Тя участва във форума „Киберсигурност и фалшиви новини“, организиран от общината и индустриална зона "Загоре"

М.Габриел: Дигиталната сигурност зависи от всички държави в ЕС | StandartNews.com

Дигиталната сигурност в ЕС зависи от всички държави-членки. Това заяви еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел днес в Стара Загора. Тя участва във форума „Киберсигурност и фалшиви новини“, организиран от общината и индустриална зона "Загоре". Габриел посочи два фактора, които са в основата на дигиталната сигурност. Това са приемането от всички държави-членки на регламента, в които са заложени високи стандарти за сигурност. Другото условие  е максимално да бъде използвана европейската система за сертификация на продукти като публичната администрация и 5G.
 Според Мария Габриел има много позитивни неща, направени, за да може в България да заработи Електронно правителство в обозримото бъдеще. Но за да се случи това предстояла още много работа. 
Разкриването център за дигитални иновации и култура с лаборатория за виртуална реалност в Стара Загора бе обсъдено по-рано на дискусия с проф. Живка Овчарова от Техническия университет в Карлсруе и центъра по виртуално инженерство. Според нея и научната общност в града това ще спомогне изключително много за развитието на технологичния сектор и на бъдещите инвеститори в Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай