Медсестри протестират за 1100 лв. заплати

Пореден протест за по-добро заплащане и достойни условия на труд ще проведат днес медицински сестри, акушерки, клинични и рентгенови лаборанти, кинезитерапевти и лекарски асистенти.в Стара Загора

Медсестри протестират за 1100 лв. заплати | StandartNews.com

Пореден протест за по-добро заплащане и достойни условия на труд  ще проведат днес медицински сестри, акушерки, клинични и рентгенови лаборанти, кинезитерапевти и лекарски асистенти.в Стара Загора. Медицинските специлисти настояват за основно месечно възнаграждение две минимални работни заплати или 1 110 лв. за всички медицински специалисти, независимо от местоработата им или собствеността на болницата. Те искат още признаване на лошите условия на труд и за връщане на медицинските стандарти. 
  Мълчаливото протестно шествие ще тръгне на обяд от сградата на университетската многопрофилна болница “Проф. д-р Стоян Киркович“, ще премине по централния булевард „Цар Симеон Велики“ и ще стигне до медицински център „Св. Лука“ в изтгочния край на града.
По покана на медицинските специалисти в шествието ще се включи и националният омбудсман Мая Манолова, която подкрепи и предишния им протест.

Фото Радио Стара Загора

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай