Линейка след линейка в Пазарджик, няма свободни легла

Налага се пациенти с коронавирус да престояват по коридорите на лечебното заведение

Линейка след линейка в Пазарджик, няма свободни легла | StandartNews.com

Болницата в Пазарджик е претоварена. Налага се пациенти с коронавирус да престояват по коридорите на лечебното заведение, докато бъдат намерени свободни легла. Това обяви директорът д-р Красимир Темнилов.

"Имаме и заболели медицински сестри. Спешното отделение  е прекалено натоварено - линейка след линейка вкарва пациентите и в един момент, то се „запушва“ от пациенти. Тези пациенти трябва да бъдат обработени, да се изследват, да бъдат прегледани, консултирани от интернист. Всичко това изисква време. Като нямаме място, започваме да звъним по другите лечебни заведения и да питаме дали някой ще може да приеме съответния пациент”, обясни той пред БНР.

“Преди имаше координатор - телефон, на който координираше между лечебните заведения, а сега в момента се мъчим да осигурим  пациентите. Здравната система вече се претовари достатъчно много", допълни д-р Темнилов.

А междувременно настанените в болници с коронавирус надхвърлиха 4000. През последното денонощие са приети още 85 души. В интензивните отделения има 334 пациенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай