Сряда,

Ледена пързалка работи благотворително за лечението на бебе

От: Матей Бонев -
A
A
A

Ледената пързалка в Стара Загора ще работи благотворително за лечението на бебе Мая, име, което вече няколко месеца е символ на добратата и отзивчивостта на старозагорци. От днес до 3 март пързалката ще работи благотворително, съобщи Моника Маринова, организатор на благотворителната кампания в помощ на родителите на детето.
Получена е новата оферта за лечението Мая, която страда от мускулна дистрофия с мирозинов дефицит, информираха родителите на детето.  В момента се провежда лечение на бебето с вливане на стволови клетки в Турция. Вече са били направени първите две вливки – през януари и февруари, предстоят още две в следващите два месеца и за които са преведени необходимите средства. Мая реагира добре на лечението, е мнението на лекарите, резултатите са обнадеждаващи, но се налага лечението да продължи.
 Новата оферта е на  стойност 96 хиляди долара и Мая е включена в графика на болницата до април следващата година. Средствата трябва да бъдат събрани и преведени по сметката на лечебното заведение до април, затова благотворителната кампания продължава.
Фото - Архив 
 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички