Кметът Живко Тодоров отличи младата надежда Даяна Стойчева

Върна се с високо отличие от Балканското първенство за момчета и момичета U15 в Серес

Кметът Живко Тодоров отличи младата надежда Даяна Стойчева | StandartNews.com

Почетна грамота и поздравления за поредния успех получи от кмета на Стара Загора Живко Тодоров Даяна Стойчева. Младата надежда на старозагорската борба извоюва отново високо отличие по време на Балканското първенство за момчета и момичета U15 в Серес, Гърция. „Стара Загора е град с традиции в този спорт, виждаме, че успехите се множат.

Убеден съм, че Даяна Стойчева тепърва ще показва на какво е способна“, подчерта кметът Тодоров. Той отправи поздрав и към треньорите на клуб по борба „Берое“, където Даяна тренира от пет години. Тя е възпитаник на училището за шампиони СУ „Тодор Каблешков“ в Стара Загора.

Даяна Стойчева сподели, че не е срещнала особена трудност по време на Балканското първенство и е устремена към предстоящото Европейско първенство, от където си пожела златен медал.

Благодарност към кмета Живко Тодоров за подкрепата към спорта в града изрази треньорът от КБ „Берое“ Диан Динчев. „Клубът ни в момента притежава една от най-добрите бази в България. Създадохме много силно ядро сред юношите, които са състезатели по борба и за националния отбор. Стремим се да имаме силно представяне и сред мъжете“, сподели Динчев. Той подчерта, че в момента тече подготовката на Даяна за следващия шампионат и е убеден в отличното ѝ представяне и надграждането ѝ като спортен занапред.

Поздрав към носителката на успехи за града отправиха още ресорният зам.-кмет Красимира Чахова и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов. Даяна Стойчева получи и подарък от кмета Тодоров – поредицата от книги „Шампионите разказват“ с пожелание да е част от последващите издания, а до тогава да не спира да развива спортния си потенциал и да черпи опит от успешните старозагорски представители на борбата.

По време на срещата с представителите на старозагорските медии, кметът Живко Тодоров посочи, че предстои подобрение на базата в залата на IX ОУ „Веселин Ханчев“. Ще бъде подменено осветлението, ремонт ще се извърши още на съблекалните и хигиенните помещения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай