Кметът Живко Тодоров: Незаконните къщи са в зелена площ

Незаконните постройки, които ще бъдат съборени в местността Карасиврия в кв. "Лозенец", общо 54 са монолитни, изградени в зелена площ и няма никакъв шанс да бъдат узаконени

Кметът Живко Тодоров: Незаконните къщи са в зелена площ | StandartNews.com

Незаконните къщи за вдигнати в зелена площ
 Незаконните постройки, които ще бъдат съборени в местността Карасиврия в кв. "Лозенец", общо 54 са монолитни, изградени в зелена площ и няма никакъв шанс да бъдат узаконени. Това заяви  в началото на днешната акция по премахването им кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Собствениците им са били предупредени отдавна, приключили са всички законни процедури, включитнелно и обжалавенто в съда. Шестима от собствениците на къщи започнаха премахването им доброволно. По план през тази пролет трябвало да бъдат съборени още 93 незаконни постройки в северната част на км. Лозенец.     Общината нямала точни  данни колко хора са обитавали тези къщи, но до момента никой не е подал документи за настаняване. Документите се приемали в общината и ако отговарят на условията, на семействата щели да бъдат предложени жилища под наем.
   Според кмета Тодоров битката с наконното строителство е последовалтелно политика на общината от годиини, за да не се превърне Стара Загора в гето.   "Не правим сметки кога ще има избори и не притискаме или ухажваме нечий електорат, просто изпълняваме задъженията си за спазване на законите в общината", добави по-рано пред "Стандарт" старозагорскияят градоначалник.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай