Кметът на Калояново: Не се дрогирам, капан е

Георги Георгиев беше хванат да шофира дрогиран миналата седмица

Кметът на Калояново: Не се дрогирам, капан е | StandartNews.com
  • Георги Георгиев беше хванат да шофира дрогиран миналата седмица

Кметът на Калоянова Георги Георгиев, който бе хванат да шофира дрогиран миналата седмица, отрича да се дрогира. Нещо повече – твърди, че човек от селото му е устроил капан, за да му открадне кметското място.

„Не употребявам наркотици", заяви пред Нова тв Георгиев. Той направи първи коментар, след като миналата седмица беше хванат да шофира служебния си автомобил след употреба на кокаин. Два дни по-късно Георгиев беше осъден по бързото производство. След споразумение с прокуратурата, той получи условна присъда - 8 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Кметът остана и без шофьорска книжка за година и половина.

„За мен това е чист капан. Знаех, че има пуснат сигнал до главния прокурор да ме спрат от КАТ. Бях със служебната ми кола. И така в Калояново ме спряха катаджии. Полицаите ми казаха, че съм направил нарушение. Да, наистина, нямах колан. Поискаха обаче да ми направят тест за наркотици. Момчето ми каза, че му е наредено да ме спре и да ми взема проба. Казаха ми, че дрегерът показва, че съм употребил кокаин", разказа Георги Георгиев. По думите му в протокола на КАТ пише, че е бил спрян заради зачервени очи и неадекватно поведение.

„Става въпрос за  брутално нападение срещу мен. Това беше страхотен стрес за семейството ми", коментира кметът на Калояново. Каза, че е сключил споразумение с прокуратурата, защото е нямал избор.

„Бях подведен, защото отказах да дам кръв в Бърза помощ, а трябваше. Съжалявам, че не го направих. Един от полицаите ми каза, че ако ми вземат кръв, ще стане по-лошо. Доверих му се. Пред съда казах, че съм употребил, защото нямаше какво друго да кажа. След като сключихме споразумение с прокуратурата, излезе, че съм шофирал дрогиран", каза още Георгиев. Според него зад капана стои човек от селото, който се опитва да му открадне кметското място.

Съгласно закона Общинската избирателна комисия трябва да вземе решение дали кметът да бъде отстранен от длъжност.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай