Кметът на Пловдив и посланикът на Словения на ключова среща

Каква е причината за визитата

Кметът на Пловдив и посланикът на Словения на ключова среща | StandartNews.com

Официална визита в Пловдив направи словенския посланик у нас Н. Пр. Наташа Бергел с кмета на града Костадин Димитров

Нейно превъзходителство отбеляза, че е идвала в тук, за да отдаде почит на известния неин сънародник Антон Безеншек - езиковед, публицист, специалист по стенография и учител, работил през част от живота си в града под тепетата. Той е и почетен гражданин на Пловдив.
Посланик Бергел сподели възхищението си от архитектурно-историческите забележителности на Пловдив.
„Пловдив бележи голям напредък във всяко отношение през последните години. Тук е ситуирана една от най-бързо развиващите се индустриални зони в страната с икономически показатели над средните. Културно-историческото наследство на Пловдив е ценен компонент, който привлича хиляди туристи", посочи Костадин Димитров.
Кметът представи приоритетите в дейността на общинската администрация през настоящата година – благоустрояването на града и обновяването на културната, образователната и спортната инфраструктура.
Той допълни, че всяка година културният календар на града е запълнен със събития и отправи покана представители на Словения да се включат в някои от мероприятията.
Н. Пр. изрази увереност в перспективите за обмяна на добри практики между Община Пловдив и Словения и пое инициативата да работи за задълбочаване на отношенията в областта на икономиката, културата, туризма и спорта.
Двамата събеседници изразиха удовлетворение от отличните отношения между двете страни и си обещаха да продължат добрия диалог и ползотворното двустранно партньорство.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай