Кмет се прави на нотариус, отстраняват го, ще цепи дърва

Хасан Осман е бил оъсден за това, че в качеството си на кмет на населено място, в което няма нотариус или районен съд, заверил нотариално заявление от името на жена за прехвърляне на партида от един осигурителен фонд в друг.

Кмет се прави на нотариус, отстраняват го, ще цепи дърва | StandartNews.com

Кметът на руенското село Вресово - Хасан Осман, е  отстранен от длъжност и лишен от правото да упражнява тази дейност в продължение на три години за престъпление по служба. Освен това селският първенец е осъден на 1 година пробация и сто часа обществено полезен труд. Това е решил районният съд в Айтос след споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия, съобщи Дарик Радио. Хасан Осман е бил оъсден  за това, че в качеството си на кмет на населено място, в което няма нотариус или районен съд, заверил нотариално заявление от името на жена за прехвърляне на партида от един осигурителен фонд в друг. 
 За извършеното престъпление освен, че се е простил с кметския стол, Осман ще трябва да се потруди 100 часа в полза на своите съселяни. По предложение на новия кмет на село Вресово Осман щял да цепи дърва за огрев и ще почиства обществени сгради и улици. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай