Кампания "Зеленото е родолюбие" инициира ВМРО

Общинската организация на ВМРО-БНД   в Стара Загора дава началото на кампанията „Зеленото е родолюбие“ като подарява 80 дръвчета на училища и детски градини.

Кампания "Зеленото е родолюбие" инициира ВМРО | StandartNews.com

Общинската организация на ВМРО-БНД   в Стара Загора  дава началото на кампанията „Зеленото е родолюбие“ като подарява 80 дръвчета на училища и детски градини. В 13 детски градини в Града на липите ще бъдат засадени яворови дръвчета  в дворовете   им, уточняват войводите. Фиданките са дарение на регионалното управление на горите.
 Яворът се използва в декорирането на паркове, алеи, градини и други подобни места, поради красивата му корона и багренето на листата му на есен в жълто-червено и златисто-жълто, поясняват специалистите.
    Има и друго поверие - че дървото пази от лоши духове или от магии В  българските народни приказки и песни например  се разказва, че  когато се изморявал от битките с морската стихия, Св. Никола лягал да си почине под яворово дърво, защото под него човек може да седи или да спи без никакъв страх от лоши духове или от магии 
  За малчуганите в детските градини, от ВМРО  са подготвили различни изненади и лакомства по време на залесителната акция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай