Кабел на Орлов мост стана простор за дрехи

Димитър Димитров от "Зелено движение" направил нестандартен флашмоб, за да изрази недоволството си

Кабел на Орлов мост стана простор за дрехи | StandartNews.com

Кабел за улично осветление на емблематичния за столицата "Орлов мост" се превърна в своеобразен простор за дрехи.

Авторът - Димитър Димитров от "Зелено движение" - направил нестандартен флашмоб, за да изрази недоволството си от висящия между колони проводник и твърди, че той е незаконен. Освен това според него положението е такова от години, предаде БНТ.

"Това е Орлов мост - символът на София и паметник на културата и като такъв ние следва да го запазим и предадем на нашите деца в автентичен вид. Но от около година се развалиха две от лампите и Столична община, вместо да оправи кабела, който го има вкаран в каналчета, тук, в самия мост, явно реши, че ще е по-лесно или по-евтино да опъне ново трасе и нов кабел между двата орела", казва Димитров.

Според него инсталацията не просто не изглежда добре, но е и опасна.

"Този кабел в случая е изтеглен въздушно поради причината, че заложеният кабел в основата и колоните на мостовото съоръжение е дефектирал по някаква причина. За да бъде възстановено захранването на осветителните тела, е наложено едно изтегляне на въздушна кабелна линия съгласно изискванията по нормативна база", обясни инж. Венцислав Георгиев - началник - отдел "Улично осветление" ЕАД.

Той уточни, че това е временно решение докато се направи бъдеща реконструкция на Орлов мост. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай