„Горчиво!“ за над 60 „златни младоженци" в Казанлък

Заветното „да“ прозвуча на официална церемония за вричане отново, след 50 години съвместен живот, в обет за обич и вярност.

„Горчиво!“ за над 60 „златни младоженци" в Казанлък | StandartNews.com

Повече от 60 брачни двойки събра снощи община Казанлък, за да ги венчае в „златен“ брак кметът Галина Стоянова. Заветното „да“ прозвуча на официална церемония за вричане отново, след 50 години съвместен живот, в обет за обич и вярност. 
„Какво е да имаш успешен брак? Казват, че трябва да се влюбваш много пъти, но винаги само в един човек. Сигурно тази рецепта сте спазили, за да сте тази вечер при нас. Добре дошли, уважаеми младоженци, казанлъчани, създали силно, сплотено брачно семейство!“, приветства кандидатите за златна сватба кметът Стоянова
 Трогателната церемония съдържаше всички задължителни ритуали: Наздравица с пенливо вино и първа „горчива“ целувка за „златните младоженци“, разчупване на обредна погача, да се знае кой води в семейството в следващите 50 години, първи златен брачен танц... 
 С много емоция и обич присъстващите дами и господа препотвърдиха желанието си да продължат житейския си път заедно и в следавщия поливин век. Те получиха и новото си брачно и бяха официално обявени от кмета Галина Стоянова за „60-те най-млади семейства на община Казанлък".
Фото - община Казанлък 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай