Голям проблем с автобус в София. Причината

Става въпрос за автобус № 288

Голям проблем с автобус в София. Причината | StandartNews.com

Граждани настояват за оптимизиране на разписанието на градските линии в София и автобус № 288, който е довеждащ до две метростанции да работи и през уикенда. В момента той се движи само в делнични дни. Автобусът свързва кварталите „Гео Милев” и „Хладилника“, и прави връзка с метростанции – „Г. М. Димитров“ и „Витоша“, предаде БНР.

Директорът на дирекция „Транспорт“ в Столичната община Иван Николов обясни, че липсата на водачи е причината автобус № 288 да се движи само в работни дни.

„Събираме тези сигнали, мислим варианти, постоянно правим разчет какво имаме налично и какво може да се пусне. За автобус № 288 разглеждаме варианта да пуснем допълнително автобуси за събота и неделя. Там са електробуси. Знаем, че се ползва, правим всичко възможно да пуснем там автобуси“, каза Николов.

Той добави, че в Центъра за градска мобилност използват аналитичен инструмент, който дава възможност да се наблюдава колко запълнени са превозните средства.

„Гледаме между всички спирки, гледаме всички часови диапазони, различни дни и райони. Освен камерите, благодарение на GPS системите, които имат превозните средства, наблюдаваме тяхното движение – къде имат закъснения и къде имат аванс“, обясни директорът на дирекция „Транспорт“ в Столичната община.

По думите му, градският транспорт в София трябва да бъде с приоритет на пътното платно.

„Това е начинът с обособените трасета, което не навсякъде е изпълнимо, но и не навсякъде е необходимо. С новото ръководство работим много усърдно да се направят нови обособени трасета“, уточни Иван Николов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай