Форум обсъждат киберсигурността и фалшивите новини

В него ще участва и еврокомисарят Мария Габриел, водач на листата на коалиция "ГЕРБ -СДС" за евроизборите.

Форум обсъждат киберсигурността и фалшивите новини | StandartNews.com

„Киберсигурност и фалшиви новини“ - това е темата на форум, който ще се проведе на 12 април в Стара Загора. В него ще участва и еврокомисарят Мария Габриел,  водач на листата  на коалиция "ГЕРБ -СДС" за евроизборите. Както е известно, в съотвествие с нейният  ресор - „Цифрова икономика и цифрово общество", тя води последователна битка с фалшивите новини. 
  В дискусията ще участват и проф. д-р Живка Овчарова, директор на Изследователския институт по информатика на Технологичния институт в Карлсруе (КИТ) и ръководител на Института по информационен мениждмънт в инженерството на КИ. Тя  ще представи виртуалната реалност в реалния свят и перспективите за развитие на високотехнологичния сектор в региона.
 За фалшивите новини и влиянието на социалните мрежи ще говорят  дългогодишният журналист от Дарик Радио Кирил Вълчев и Бисера Занкова, председател на Фондация "Медии 21", партньор по проект COMPACT, финансиран по програма "Хоризонт 2020" на Европейската комисия.
  Форумът ще събере в Стара Загора представители на различни институции и организации за обсъждане на актуалните теми. Ще бъдат представени възможностите за справяне с кибератаки, както и нормативни актове, които спомагат сигурността ни.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай