Фенове на “Берое“ предлагат Старозагорската гара да бъде в зелено

Общо 6 млрд. лв. до момента се влагат в обновлението на жп инфраструктурата у нас с цел развитието на екологичен, бърз и ефективен транспорт, съобщи транспортният министър Росен Желязков

Фенове на “Берое“ предлагат Старозагорската  гара да бъде в зелено | StandartNews.com


  Желанието на националния фенклуб на "Берое" е да бъде използван зеленият беройски цвят в декорацията на легендарната Старозагорска гара, възпята и от старозагореца Стефан Вълдобрев. Това стана ясно при днешното представяне на проекта за реконструкция на гаровия комплекс в общинската зала „П.Р. Славейков“ . Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, който също присъства на представянето на проекта, приветства идеята на феновете. Прогнозната стойност реконструкцията на гаровия комплекс в Стара Загора е 11 млн.лв.
 Общо 6 млрд. лв. до момента се влагат в обновлението на жп инфраструктурата у нас с цел развитието на екологичен, бърз и ефективен  транспорт, съобщи  Росен Желязков. Някои от проектите били реализирани, а други са в процес на реализация. Не по-малко средства щели бъдат вложени и през следващия програмен период.
Обновлението на гарите по линията София – Бургас ще приключи до края на 2020 г., а влаковете ще се вижат със 160 км/час, съобщи генералният директор на ДП Националната компания „Железопътна инфраструктура“ Красимир Папукчийски, който също взе участва в представянето на проекта за Старозагорската гара.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай