Четвъртък,

Директори на ясли дават дежурства в болницата в Шумен

От: Мартина Суботинова -
146
Директори на ясли дават дежурства в болницата в Шумен
A
A
A

26 медицински специалисти от детското здравеопазване, директорки на ясли и фелдшер от Шумен дават дежурства в болницата и в Регионалната здравна инспекция, съобщиха от пресцентъра на община Шумен. 

Медицинските сестри от структурите на детското и училищното здравеопазване в Шумен подпомагат дейността на РЗИ в изготвянето на предписания за болни от Covid-19 и за карантиниранe на контактните. Всеки ден по две сестри са включени в графиците на инспекцията.

Те ще работят по този начин докато яслите, детските градини и училищата са затворени.

Две директорки на детски ясли и медицински сестри влизат в ковид отделенията на МБАЛ – Шумен и КОЦ – Шумен, а един фелдшер дава дежурства в кабинета за неотложна помощ към областната болница.

Други пет медицински сестри обгрижват градинската и яслената група в ДГ „Изворче“, които бяха разкрити за децата на медицинския персонал на първа линия в борбата с коронавируса.  

От общинската управа в Шумен изказват благодарност към медиците за тяхната съпричастност и призовават гражданите също да бъдат отговорни, за да помогнат в борбата срещу разпространението на коронавируса.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички