"Да подарим надежда за Коледа" в подкрепа на децата с увреждания

Кампанията в Кърджали събира средства за закупуване на медицинска техника за лечение на деца в многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“

Започна тринадесетото издание на благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа“ в Кърджали под патронажа на областния управител Никола Чанев в подкрепа на децата с увреждания. Тази година събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на медицинска техника за лечение на деца в многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ Кърджали.

Предстои провеждането и на традиционния базар, на който ученици от цялата област ще продават ръчно изработени сувенири, картички, сурвачки, лакомства и предмети за бита в подкрепа на каузата. Вече над 20 училища са заявили участие да се включат в базара.

Млади театрали на ЕГ „Христо Ботев“ ще представят два свои спектакъла - „Chat and shop“ на немски език и „Представлението на „Хамлет“ в село Долно Туткаво“ на български, като част от инициативата. Партньори на кампанията са читалище „Обединение“, ОДК, РУО и Агенцията за Социално подпомагане.

Всяка година стотици фирми, институции и ученици се включват в инициативата „Да подарим надежда за Коледа”, за да дадат кураж и надежда на болните деца и техните родители. За последните 10 години събраните средства надхвърлят 120 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай