Безумие в Буковлък! Газят карантината

Плевенското село е новото огнище на коронавирус

Безумие в Буковлък! Газят карантината | StandartNews.com

С КПП-а осъмна плевенското село Буковлък. От събота то е едно от новите огнища на коронавирус у нас. Регистрираните случаи вече са 24, само за последните 24 часа има нови четирима заразени. Хората обаче не вярват, че има опасен вирус и не спазват мерките за карантина.

ВИЖ ОЩЕ: Страшни новини от плевенското с. Буковлък

От днес няма да се допускат да излизат от селището лица, поставени под карантина и контактни със заразени с Covid-19. По списък засега те са 76. Общината обаче се е видяла в чудо, защото местните излизат от селото по черните пътища, на които няма КПП-а. Аз и екипът ми ще контролираме това да не се случва, каза кметът Росен Русанов.

На две места – входа за Плевен и изхода за Въбел има полицейски постове, те имат актуализирани списъци на болните. Поставените под карантина ще се проверяват 24 часа в денонощието.

Селото, което местните смятат за квартал на Плевен, наброява над 4500 души и е смесено население. Болните са от различни семейства и живеят в различни квартали, затова другата мярка е свързана със задължителното носене на маски на територията на Буковлък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай