Безплатни миди за Деня на детето

На остров Св. Анастасия празнуват с музика, изложби и детска анимация.

Безплатни миди за Деня на детето | StandartNews.com

На 1 юни посетителите на остров Света Анастасия могат да опитат прясно изпечени миди на тенекия. Морските деликатеси ще се приготвят на място и ще се раздават безплатно, съобщиха от пресцентъра на общината в Бургас. Екипът на острова ще предлага и домашно приготвена медена лимонада със свежи ментови листа. Ментата се отглежда на острова. Напитките вече ще бъдат само в стъкло и метал. Съдовете за еднократна употреба ще са от хартия, чашите и сламките – също.

В Деня на детето аниматори ще показват на децата техниката „рисуване върху миди“, а рано сутринта водолази от клуб „Приятели на морето“ ще почистят морското дъно около острова. Музикантите от група Stiff Bones ще свирят на плажа за настроение.

Посетителите могат да разгледат изложбите „Скритите тайни на Черно море“ и „Животните на Черно море“. Входът за деца ще бъде безплатен.

Превозването до острова и обратно ще става с общинския катамаран „Анастасия“. Той ще тръгва от Магазия 1 в района на пристанището в часовете 10.00, 11.30, 13.30, 15.00 и 17.00.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай