Четвъртък,

Александрина Пендачанска и Плевенската филхармония с концерт в Бургас на 5 юли

От: Стандарт -
662
Александрина Пендачанска и Плевенската филхармония с концерт в Бургас на 5 юли
A
A
A

Мултимедиен концерт-спектакъл „Това съм аз“ и музикален празник за всички почитатели на оперното изкуство ще поднесе световноизвестното българско сопрано Александрина Пендачанска на 5 юли, от 20:30 часа, на сцената на Летен театър Бургас. Събитието ще отбележи 30-годишния творчески път на певицата, започнал от сцената на зала 1 на НДК, който включва над 70 роли от предкласиката (Попея, Агрипина) до музиката на 20-ти век (Саломе, Кризотемис), от Белканто и Верди (Семирамида, Ермионе, Сомнамбула, Елизабет II, Луиза Милер, Еболи) до Бетховен (Фиделио) и Вагнер (Кундри), от колоратурен сопран (Царицата на нощта) до мецосопран (Кармен).

С гастроли на най-големите световни музикални сцени, с изпълнения под палката на най-признатите диригенти на своето време, с високо оценени записи на Моцартовите опери на Рене Якобс за Хармония Мунди, наградени с множество награди, сред които BBC Music Magazine Award, Gramophone's EditorChoice, две номинации за Грами за най-добър класически албум и най-добър оперен запис, Александрина Пендачанска е безспорно един от най-признатите гласове на своето съвремие.

На сцената на Летния театър Пендачанска ще си партнира с Плевенска филхармония и Ралица Богданова под диригентството на Найден Тодоров, а в спектакъла ще видим и кадри от емблематични роли в репертоара й.

Билетите вече са в продажба на каса „Часовника“ и в мрежата на Ивентим.

За повече информация и резервация: тел. 0894/898-098 - Маруся Русева, организатор Арт ателие.

В навечерието на своята 70-годишнина Плевенска филхармония прави подарък за всички жители и гости на Бургас . Всички билети в сектор А за концертите “Това съм аз” и “Световното кино в музиката” ще бъдат на цена 15 лв.

 

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията