Вторник,

Юлий Павлов: Правителство ще има

От: Стела Стоянова -
289
Юлий Павлов: Правителство ще има
A
A
A

- Как бихте коментирали резултатите на партиите до момента?

- Последните часове ще бъдат много важни за няколко казуса. Прогнозите, които няколко социологически агенции дадохме за ГЕРБ спрямо БСП с 8-9 на сто, това се реализира. Някои от нас дори предупредиха, че преднината може да се окаже и двуцифрена, тъй като декларативният вот е доста по-висок от реалния.

Повечето агенции предположихме, че "Изправи се! Мутри вън!" и ВМРО ще влязат в парламента, тоест нашите сметки бяха направени на базата на седемпартиен парламент. Засега се върви в тази посока.И така идваме до две от изненадите -  "Демократична България" се движи по-високо, отколкото бяха предварителните прогнози.

И това, което може да се окаже най-голямата изненада на сегашните избори, е, че както БСП очаквано върви надолу, Слави Трифонов неочаквано качва нагоре, а и ще получи повече гласове и от чужбина.

- Каква е прогнозата Ви за правителство?

- Много е трудно преди окончателните резултати, но това, което очакваме, че има два блока - единият около ГЕРБ, от друга страна - блокът на всички опозиционни партии, колкото и голям карашък да са, но събрани заедно, те все пак правят втори блок. До окончателното преброяване на тези резултати няма да знаем кой печели.

А и дори да сумираме кой има повече гласове, това пак няма да даде отговор дали може да се състави правителство или не. Моята прогноза, която е по-скоро психологическа, е, че правителство ще има, тъй като и персонално кандидатите за депутати са инвестирали много пари в тези избори, и политическите сили са инвестирали много в кампанията. Предстои ни влизане в президентска кампания, а още едни допълнителни избори биха им дошли в повече.    


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички