Петък,

Янко Янков: Стимули за българското земеделие

От: СТАНДАРТ -
155
Янко Янков: Стимули за българското земеделие
A
A
A

Ще работя за отстраняване на проблемите, спъващи развитието на земеделието и земеделските производители. Това каза кандидатът за народен представител на „БСП за България“ от 24 МИР Янко Янков.

„На територията на 24 МИР, по-специално в район „Кремиковци“, има земеделски земи, които представляват пасища, мери и ливади или са засети със зърнени култури. Те обработвани от регистрирани земеделски производители. Проблемите, които срещат земеделските стопани, както в цялата страна, така и тук, са свързани с огромни бюрократични трудности при получаване на субсидиите по Програма за развитие на селските райони

(ПРСР) и при реализацията на тяхната продукция“, обясни той.

По думите му причините са много, но се откроява липсата на желание за отстраняването им. „Един от начините за решаването на проблемите, свързани с дублажи и несъответствия, е спешната необходимост от ежегодното актуализиране на системата „ИСАК“ и обвързването й с кадастралната карта“, заяви социалистът.

Според него е важно да се предвиди засичането на информацията от сключваните споразумения за формиране на масиви за ползване с действително засятото, да се извършва автоматично с актуални ортофотокарти.

„За да се приключи с разминаването в номерата на имотите между данните в КВС и информацията в кадастъра е необходимо бързо и качествено осигуряване осъвременяването на информацията в КАДИС и „ИСАК“ на национално ниво. И използването на Географската информационна система на локално ниво, което ще доведе до качествена промяна по администрирането на процеса“, заяви Янков.

„За стимулиране на българското производство, на дейността на средните и малките производители е належащо преразпределянето на субсидиите към производство на български плодове, зеленчуци, мляко и месо. Необходимо е и разработването на концепция и реализирането й за изграждане на мрежа от тържища, на които дребните производители директно да предлагат своята продукция“, добави още Янко Янков.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички