Възраждане дари 300 000 лв. за ин витро

Ние сме истинските патриоти, каза д-р Костадин Костадинов

Възраждане дари 300 000 лв. за ин витро | StandartNews.com

300 000 лв. е дарила за ин витро процедури партия Възраждане. Това съобщи лидерът й д-р Костадин Костадинов в интервю за бТВ. Организацията бе обещала, ако влезе в парламента, да дари цялата си субсидия. Тъй като не влязохме, дарихме една значителна сума за ин витро, в резултат на което около 50 български семейства вече имат деца.

Останалите средства партията е запазила за предизборните си кампании. Настоящата ще бъде финансирана само от субсидията и дарения единствено на членове на Възраждане, няма да надхвърли 250 000 лв., каза д-р Костадинов.

Три са основните приоритети на Възраждане – демография, образование и здравеопазване. Демография, защото страната ни изчезва, образование – защото преди да изчезнем политически, ще изчезнем ментално, каза д-р Костадинов. И заяви, че образователната система в момента опитва да превърне децата ни в аморфна маса, която не зачита род и родина. А в областта на здравеопазването – видяхме какво се случи миналата година, каза д-р Костадинов.

Възраждане е организация, която се различава, ние не сме част от статуквото, каза д-р Костадин Костадинов. И обясни, че за него политиците у нас са два типа: „Такива които ходят в американското посолство и такива, които не ходим там.”.  Попитан той в руското посолство ли ходи, лидерът на Възраждане заяви: „Не ходя в никое посолство. Само веднъж отидох в словашкото, защото съм етнолог и изучавам  един малък народ – русините.”.

Възраждане иска референдум за оставането на България в НАТО, каза Костадин Костадинов. Той обясни, че няма пък към коалицията на ВМРО-НФСБ-Воля, защото „там патриоти няма”. Истинските патриоти сме ние, заяли лидерът на Възраждане. Той съобщи, че след вота на 4 април е получил покана от НФСБ за съвместни предизборни действия, но категорично е отказал. Имаме принцип - с тези които участваха в унищожаването на държавата ни в последните 6 години, няма как да работим заедно, отсече Костадинов и припомни, че представители на трите партии са участвали и в кабинета Борисов 2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай