ВМРО – Русе със силен призив за Деня на Тракия

Да бъдем пазители на непреходния патриотизъм, завещан от дедите, каза Галин Григоров

ВМРО – Русе със силен призив за Деня на Тракия | StandartNews.com

Верни на патриотичния си дълг за съхраняване и популяризиране на славното ни историческо минало, днес членове на младежката организация на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ – Русе, активисти на партията и кандидатът за народен представител от 19 МИР Галин Григоров отбелязаха пред паметника на Стефан Караджа Деня на Тракия.

Преди да положат венец в нозете на прославения поборник за народна свобода и виден деец на българското националноосвободително движение, при спазването на необходимата дистанция и мерките за безопасност, младежите от ВМРО раздаваха постери, посветени на бележитата дата. И тъй като паметникът на Караджата се намира на едно от най-оживените места в Русе, честването на Деня на Тракия – 26 март, се превърна в достоен за българския патриотизъм ден. Всъщност това бяха и началните думи в краткото слово на Галин Григоров, който се обърна към присъстващите:

    "Да, трябва да има такива дни в съвремието ни, въпреки пандемията, въпреки това, че се намираме в особена предизборна обстановка и за първи път ни се налага в ограничения да водим кампания с избирателите. Българската история е белязана с такива по-особени дни, а днес историята ни припомня за неувяхващия венец на воинската ни слава. За героизма и чутовния подвиг на нашата войска, оставила дълбока диря в световната военна история, като ние – българите, българският войник, успяваме само за 30 часа да превземем една от най-непристъпните крепости в света – Одринската. Тази победа донася свободата на тракийските българи след Балканската война. Тази победа, както пише в спомените си един от прославените ни генерали Никола Иванов, издигна името на България и прослави българското войнство по всички части на света."

Галин Григоров подчерта, че свободата на нашите сънародници в изконните български земи е била национален идеал на няколко поколения след Освобождението ни от турско робство. Че именно този идеал и борбата за свободата на братска Македония са движили историята ни в руслото на много победи и разочарования. За да стигнем до съвремието, в което ВМРО е единствената българска партия, показала как трябва да се защитават и бранят българските интереси. И как с модерен и действен патриотизъм да се крепи българският дух в земите, останали по силата на историческите превратности отвъд пределите на сегашна, европейска България.

Нека да бъдем на висотата на непреходния български патриотизъм, завещан от дедите. Нека да останем истински българи в стремежа си към свобода и свободен избор в рамките на един нов, динамичен и променлив свят, в най-голямата политико-икономическа общност на планетата – Европейския съюз. И като истински европейци, и като достойни наследници на онези, някогашни българи, да работим всеотдайно за просперитета на родината си, за бъдните поколения, които имат да извървят своите пътища и да изпълняват своя синовен дълг към нас – днешните граждани на Република България. Дълбок поклон пред подвига на героите от Балканската война и нека да си обещаем, че няма да отстъпим от техните завети. България над всичко – завърши словото си Галин Григоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай