Весела Лечева: Безплатен спорт за всяко дете

Всяко дете трябва да може да избира от поне три безплатни спорта, каза кандидатът на „БСП за България”

Весела Лечева: Безплатен спорт за всяко дете | StandartNews.com

„Никога не съм крила, че за мен спортът е начин на живот. И аз съм тръгнала от малък клуб. Това е причината моята кауза да е всяко дете до 10-годишна възраст да има възможност да избира от поне три вида спорт, които да практикува безплатно“. Това заяви кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Весела Лечева в разговор с ръководството и спортистите от ФК „Левски Лясковец“.

Поводът за срещата бе поставеното осветление на клубния стадион, което бе закупено със средства, дарени от Лечева. „Искам да ви пожелая много успехи, да постигнете мечтите си и да бъдете сред най-добрите. Няма да е лесно. Ще е трудно, но можете да постигнете всичко, ако работите всеки ден за целите си“, заяви кандидатът за депутат. Тя сподели свои преживявания от спортната й кариера. „Още от малка мечтаех да бъда най-добрата и успях да стана пет пъти световен шампион и два пъти вицеолимпийски шампион. Това се случи, благодарение и на усилията на моите треньори, затова поздравления за вашите треньори, които всеки ден са неотлъчно до вас. Следвайте техните наставления“, каза Лечева. Тя допълни, че е пътят е пълен с препятствия.

“Имаша съм много загуби, но и много важни победи. „Най-трудното ми състезание беше първото градско първенство за мен във Велико Търново. Целта ми беше да бъда в първата тройка, защото така можех да се класирам за държавните първенства. Станах първа, макар и условията да не бяха от най-добрите. Разказвам ви това, защото, независимо, че сте тук, на малкия стадион в Лясковец, аз съм сигурна, че и той може да ви даде път към вашите мечти и цели“, каза още Лечева. По думите й държавата е длъжник към спорта. „Вярно е, че се направиха много и големи спортни зали, но в малките населени места липсват средства за всекидневната дейност. Ето това трябва да се промени и затова е необходима държавна подкрепа“, заяви кандидатът за народен представител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай