Вторник,

ЦИК съобщи къде гласуват с хартиена бюлетина

От: Стандарт -
261
ЦИК съобщи къде гласуват с хартиена бюлетина
A
A
A

Проблеми с машините за гласуване на много места в страната. В 5 секции в страната Централната избирателна комисия /ЦИК/ е решила още вчера да се премине към гласуване с хартиени бюлетини заради проблеми с машините. Това каза председателят на ЦИК Камелия Нейкова. Петте секции са в Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш и село Янково.

След проверка на технически проблеми с машините за гласуване, гласуването на машини е спряно в още 7 секции -  две в 23 МИР София, две в Силистра, две в Благоевград и в Бургас. 

Това стана след първото заседание на ЦИК, което започна в 10 часа. След него ще станат ясни и първите данни за избирателната активност в страната.

Пет-шест са сигналите за нарушения, които са постъпили в Централната избирателна комисия /ЦИК/, освен проблемите с машините за гласуване. Това каза зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева. Тя уточни, че има постъпил сигнал за предизборна агитация в интернет. Излизат образите на политическите лидери. Има още един сигнал на една от информационните агенции за информиране за междинните резултатите.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички