ЦИК съобщи къде гласуват с хартиена бюлетина

Пет-шест са сигналите за нарушения

ЦИК съобщи къде гласуват с хартиена бюлетина | StandartNews.com

Проблеми с машините за гласуване на много места в страната. В 5 секции в страната Централната избирателна комисия /ЦИК/ е решила още вчера да се премине към гласуване с хартиени бюлетини заради проблеми с машините. Това каза председателят на ЦИК Камелия Нейкова. Петте секции са в Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш и село Янково.

След проверка на технически проблеми с машините за гласуване, гласуването на машини е спряно в още 7 секции -  две в 23 МИР София, две в Силистра, две в Благоевград и в Бургас. 

Това стана след първото заседание на ЦИК, което започна в 10 часа. След него ще станат ясни и първите данни за избирателната активност в страната.

Пет-шест са сигналите за нарушения, които са постъпили в Централната избирателна комисия /ЦИК/, освен проблемите с машините за гласуване. Това каза зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева. Тя уточни, че има постъпил сигнал за предизборна агитация в интернет. Излизат образите на политическите лидери. Има още един сигнал на една от информационните агенции за информиране за междинните резултатите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай