Събота,

ЦИК не знаели, че ги ваксинират. Ковид-тревоги

От: СТАНДАРТ -
ЦИК не знаели, че ги ваксинират. Ковид-тревоги
A
A
A

Членовете на Централната избирателна комисия не знаели, че трябва да ви ваксинират в неделя. Разбрали случайно – от медиите. Това съобщи говорителят на комисията Таня Цанева пред бТВ и сподечи ковид-тревогите на изборната администрация.

„За Районните избирателни комисии ваксинацията ще може да се направи, тъй като крайният срок за тяхното назначаване е тази седмица – 12 февруари. По отношение на секционните избирателни комисии ще стои малко по-трудно въпросът”, отбеляза Таня Цанева. Тя обясни, че имунизацията би била трудно осъществима. По думите й няма възможност според графика да се прави по-рано назначаване на членовете на секционните комисии.

Партиите могат да търсят членове, които са преболедували или вече са ваксинирани. Самата логистика обаче ще е трудна, защото става дума за голям брой хора – около 100 000 души, посочи Цанева. ЦИК очаква здравния протокол, който да определи стъпките в изборния ден.

„Протоколът ще каже екипирани ли ще бъдат членовете на мобилните секции. Изпратили сме писма до кметовете и областните управители, за да поискаме информация за секциите с над 300 избиратели (където ще бъдат поставени машини за гласуване) и за прогнозния брой подвижни секции, за да може да се направи някаква прогноза и стъпки за решаване на проблема с карантинираните граждани. Практиката показва, че една мобилна секция може да обслужи около 25-30 адреса", обясни още Цанева. Според нея трябва да се уточни  дали хората, които ще обикалят адресите, трябва да бъдат със специални облекла.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички