Тошко Йорданов и Дани Каназирева с рекорден вот

Как преференциите разместват листите в Пловдив област

Тошко Йорданов и Дани Каназирева с рекорден вот | StandartNews.com

Рекордни преференции в Пловдив област. За зам.-председателя на Има такъв народ Тошко Йорданов са гласували 20011 души. Дани Каназирева водач на листата на ГЕРБ – СДС има 19687 преференциални гласа, съобщи за Plovdiv24.bg.

След тях по брой преференции в областта е вторият в листата на БСП Манол Генов с 13043 гласа. Добрият му резултат явно се дължи на факта, че хората го разпознават добре като заклет социалист от  Асеновград и активен депутат в 43 и 44 НС. Това обаче по никакъв начин не размества последователността на имената в листата на БСП и не променя нищо. Генов със сигурност ще изкара поне още един депутатски мандат.

Следващият с най-много гласове от преференции – 4409 е доцентът по кибернетика Велизар Шаламанов, който е водач на листата на ДБ. Неговите преференции също не разместват листата на партията.

След него по рейтинг и разпознаваемост в областта е Румен Йончев, от “Изправи се! Мутри вън!", който събира 3687 гласа. Йончев вече е бил член на дясната Европейска народна партия (ЕНП) на Мария Капон, депутат от "Коалиция за България" и съратник на Николай Бареков.

В ГЕРБ-СДС четвъртият в листата Младен Шишков размества местата и влиза в парламента. Досегашният депутат от партия ГЕРБ, строителен инженер и треньор по карате има 3142 преференции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай