Четвъртък,

Социолог:Слави ще е боксова круша, ако направи кабинет

От: Стандарт -
1121
Социолог:Слави ще е боксова круша, ако направи кабинет
A
A
A

Съставянето на правителство при този шарен парламент изглежда невъзможно, тъй като няма място за компромиси. Математически не е възможно да се състави кабинет на мнозинството, но може на малцинството, но ако Слави Трифонов го направи, ще е като кукла на конци, бита и от ГЕРБ, и от БСП, коментира в „Денят започва“ по БНТ социологът Кольо Колев. 

„Слави Трифонов може да вземе Мая Манолова, Христо Иванов и да сформират нещо, което може да бъде подкрепено както от ГЕРБ, така и от БСП, така и от ДПС. Това обаче виси като кукла на конци. То тотално ще е лишено от възможността да прокарва закони. То ще е вързано непрекъснато и бито от своите политически опоненти“, добави той.

„И от ГЕРБ, и от БСП ще искат да докажат, че една банда некадърници са взели властта. ДПС ще ги клати, колкото е възможно. Такова правителство на малцинството няма да издържи дълго“, подчерта социологът. 

„Старите партии загубиха много. ГЕРБ са с 350 000 гласа по-малко. Изборите са катастрофа за БСП. Какво говори това, че в страната, в която има 2 милиона бедни, мизерстващи хора, да не могат да ги спечелят след три месеца протести? Българите се отдръпват от този политически елит и търсят нещо ново. Намират го до голяма степен. Това говори за дълбока ерозия на съществуващата политическа структура“, добави той.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com