Социолог:Слави ще е боксова круша, ако направи кабинет

Математически не е възможно да се състави кабинет на мнозинството, казва Кольо Колев

Социолог:Слави ще е боксова круша, ако направи кабинет | StandartNews.com

Съставянето на правителство при този шарен парламент изглежда невъзможно, тъй като няма място за компромиси. Математически не е възможно да се състави кабинет на мнозинството, но може на малцинството, но ако Слави Трифонов го направи, ще е като кукла на конци, бита и от ГЕРБ, и от БСП, коментира в „Денят започва“ по БНТ социологът Кольо Колев. 

„Слави Трифонов може да вземе Мая Манолова, Христо Иванов и да сформират нещо, което може да бъде подкрепено както от ГЕРБ, така и от БСП, така и от ДПС. Това обаче виси като кукла на конци. То тотално ще е лишено от възможността да прокарва закони. То ще е вързано непрекъснато и бито от своите политически опоненти“, добави той.

„И от ГЕРБ, и от БСП ще искат да докажат, че една банда некадърници са взели властта. ДПС ще ги клати, колкото е възможно. Такова правителство на малцинството няма да издържи дълго“, подчерта социологът. 

„Старите партии загубиха много. ГЕРБ са с 350 000 гласа по-малко. Изборите са катастрофа за БСП. Какво говори това, че в страната, в която има 2 милиона бедни, мизерстващи хора, да не могат да ги спечелят след три месеца протести? Българите се отдръпват от този политически елит и търсят нещо ново. Намират го до голяма степен. Това говори за дълбока ерозия на съществуващата политическа структура“, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай