Социолог каза какво може да направи снежната топка

По-големите шансове за победа в момента са в Трифонов, каза Първан Симеонов

Социолог каза какво може да направи снежната топка | StandartNews.com

. "Помните още преди време, че казах, че е възможно Слави да спечели. Нещата вървят натам. По-големите шансове за победа в момента са в Трифонов. Това се дължи на машинния вот, действията на служебния кабинет и психологическата нагласа. Тези неща допринасят за спада на ГЕРБ". Това заяви политологът Първан Симеонов, който коментира резултати от проучването на "Галъп Интернешънал" пред Нова тв. Според последните данни от проучването партията Има такъв народ ще е първа на вота в неделя.

По думите на Симеонов стои въпросът дали наистина всички хора, които казват, че ще гласуват за Слави, ще излязат и ще го направят. "Има го и обратният ефект. В момента не е много престижно да кажеш, че ще гласуваш за ГЕРБ. Много от симпатизантите на партията няма да си признаят", каза той.

"Като тръгне снежната топка надолу - в случая Трифонов, тя може да набере много скорост и сила, но може да стане обратното и да се сблъска с добре окопан ГЕРБ", предупреди Симеонов.Според политолога от "Галъп" все пак Трифонов няма да успее да събере 121 депутата, дори в коалиция с протестните партии в парламента. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай