Шампион по вдигане на тежести с рамо за Кралев

20 млн. лв за спортна инфраструктура във Варна и района е дала държавата

Шампион по вдигане на тежести с рамо за Кралев | StandartNews.com
  • 20 млн. лв за спортна инфраструктура във Варна и района е дала държавата

Почетен плакет в знак на благодарност получи спортният министър Красен Кралев от европейския и световен вицешампион повдигане на тежести и президент на СК "Титан" Радостин Димитров.

"Огромни благодарности на г-н Кралев за всичко, което прави за нас и целия български спорт. Това е първият спортен министър, който работи усилено за развитието на спорта в цяла България", каза Димитров по време на срещата на Кралев със симпатизанти във варненския район "Младост". През 2019 г. залата за вдигане на тежести към Спортно училище "Георги Бенковски" бе изцяло реконструирана със средства отпуснати от ММС на стойност 110 450 лв.

Красен Кралев пък благодари за силнатаподкрепа и доверието, което му гласуват винаги. „Ние сме единствената партия, която се среща очи в очи хората от цялата страна изслушваме исканията ви и работим за тяхното изпълнение. Вие сте нашият коректив ини давате шанс да сме по-добри. Само със стабилна държава и единно общество можем да преминем през тези тежки времена", каза министърът, който е № 4 в листата на ГЕРБ-СДС в морската столица. Кралев е водач на списъка на управляващите в Русе.

По време на срещата в район "Одесос" присъстваше и кандидат за народенпредставител от ГЕРБ-СДС във Варна Юлияна Боева.

През последните няколко години Министерство на младежта и спорта и Министерски съвет са отпуснали близо 20 млн. лв за спортна инфраструктура във Варна и района. Извършен е цялостен ремонт на Двореца на културата испорта на стойност 12, 8 млн.лв., там се изгради и една от най-модерните боксови зали в страната. В ДКС се организират състезания от най-висок ранг и 14 клуба провеждат своите тренировки.

Основно е ремонтирана НСБ "Спортпалас", цялостна модернизация и промяна на облика се извърши на стадион "Тича" и стадион "Спартак".Реконструкцията на зала "Владислав" в спортен комплекс "Черно море" е на стойност 668 479 лв. Изгради се изцяло нов хангар за лодки въвветроходна спортна база „Бриз", монтирано е осветление на тенис кортовете „Черно море – Елит" и др.

За реновиране на Спортно училище „Георги Бенковски" са отпуснати 2,8 млн.лв, допълнително се реконструира залата за вдигане на тежести за 115 470 лв.В момента се изграждат три игрища за мини футбол в Игнатиево, Цонево и Бенковски за близо 450 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай