Шах. Над 90% от протоколите объркани!

Предаването на изборни протоколи в зала "Арена Армеец" приключи

Шах. Над 90% от протоколите объркани! | StandartNews.com

Предаването на изборни протоколи в зала "Арена Армеец" приключи, съобщи Нова телевизия. Другото място, където се предаваха бюлетини, бе зала "Фестивална".

"Не ни даваха да тръгнем. Чакахме 30-40 мин. около училището, след това ни качиха в таксита, но спирахме по пътя, защото залата не била готова", разказа Катрин.

В същата ситуация са попаднали и други членове на комисии, заяви Габриел Вълков, който е сътрудник към ЦИК. "Има огромен проблем - забавя се с час влизането. Пред болница "Токуда" спряхме и чакахме един час. Тези хора са си жертвали времето и здравето, докато някой се накани и ги приеме", каза той.

От районните комисии отрекоха твърдението, че не са били готови навреме за прием на книжата. "Аз съм изключително изненадана, че тези комисии са приключили в 20.00 ч. и са били тук или по пътя в превозни средства. При нас не е постъпвал такъв сигнал", каза Полина Витанова, секретар на 23 РИК.

Очакванията за много допуснати грешки в изборните протоколи се сбъднаха. Над 90% от тях са връщани за поправки. Така за някои от първите пристигнали предаването отне над два часа. "Връщаха ни три пъти. Накрая хората започнаха да се изнервят, пререждаха се, някои плачеха", разказа Елена Антова.

От видеа, качени в социалните мрежи, се виждат дълги опашки и липса на дистанция. А в ранните часове на деня имаше и колабирали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай