Сами Чакъров,ДПС:Мечтая България да е добрият пример

Проведе се първата от поредица онлайн дискусии, инициирани от кандидат-депутатите от 25 МИР-София

Сами Чакъров,ДПС:Мечтая България да е добрият пример | StandartNews.com

Проведе се първата от поредица онлайн дискусии, инициирани от кандидат-депутатите от 25 МИР-София. Тези събития целят да дадят нов поглед над настоящата ситуация и пътя напред към по-устойчива България.

ВИЖ ОЩЕ: Кючюк: Предлагаме 6 стъпки за чист въздух в София

Участие в дискусията взе и евродепутатът Илхан Кючюк,  който категорично заяви, че „не бива да дължим и да обричаме на бедност следващите поколения”.

Целта на събитията е всеки от членовете на листата да даде своя поглед и експертна гледна точка по темите, които са част от тяхната професионална сфера на развитие.

ВИЖ ОЩЕ: Младите в ДПС:България да излезе от аварийната лента

По време на първата онлайн среща участие взеха евродепутатът Илхан Кючюк, който е на 2-ро място в листата и Сами Чакъров, който е със завиден опит в икономическата и инвестиционната сфера. В хода на дискусията двамата обсъдиха важни теми, свързани с икономическото възстановяване на страната, европейските средства и начини за ускорен темп на развитие на държавата.

ВИЖ ОЩЕ: Младите в ДПС: Целта ни е просперираща България

„ДПС винаги е твърдяла, че икономиката е в основата на развитието. Ръст от 2-3% годишно е крайно недостатъчен, за мен е омерзително винаги да сме последни и на опашката. Икономиката е многокомпонентна, но този разговор не може и не трябва да се води между четири стени, трябва да е отворен към бизнеса, университетите и обществото като цяло. ДПС печели доверието на хората, защото при нас разговорът винаги и бил показател за демокрация.”,  категоричен е Кючюк.

ВИЖ ОЩЕ: Изненадите на ДПС в София

Участниците споделиха идеите си за подобряване на икономическата обстановка, които според тях могат да се превърнат в законодателство и изразиха мнение, че в плана за устойчивост липсва фокус, защото се правят опити  „да се угоди на всички”, а това само по себе си означава, че не реформираш държавата.

ВИЖ ОЩЕ: Доган заложи на младите за водачи на ДПС-листите

 „Движението за права и свободи ни дава платформата, за да се движим в скоростната лента. Ние имаме потенциала и опита, които са нужни за рестарта на държавността. Определено в дебата се ражда истината, ако не беше така в Народното събрание нямаше да имаме 240 депутати, а само 1, който взема решенията еднолично. Мечтата ми е България да е добрият пример в Източна Европа, да използваме правилните инструменти и да приложим добрите практики, за да привлечем чуждестранни инвестиции.”, заяви канидат-депутатът Сами Чакъров.

Събитието предизвика силен отзвук и сред аудиторията, където хората споделиха мнение, че е време за промяна и ДПС дава алтернативата, която гражданите търсят в следващото управление. Листата на 25 МИР-София определено се радва на одобрението на повечето хора, тъй като се състои от млади експерти в различни професионални области.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай