Младите в ДПС:България да излезе от аварийната лента

Не искам в Европа да бъда сочен с пръст, че представлявам най-бедната нация, искам да превърнем България в страна на възможностите, каза Илхан Кючюк

Младите в ДПС:България да излезе от аварийната лента | StandartNews.com
  • Не искам в Европа да бъда сочен с пръст, че представлявам най-бедната нация, искам да превърнем България в страна на възможностите, каза Илхан Кючюк

Журналистката Деница Гацинска представи младите лица от листата в 25-ти МИР-София. Събитието се проведе онлайн, при спазване на противоепидемичните мерки

Заявката, която партията даде, че рестартът ще започне първо от вътрешнопартийните структури, определено е изпълнена. Биографиите и професионалният опит на младите кандидати е впечатляващ, всеки от тях е експерт в професионалното си поприще.

По време на онлайн представянето кандидат-депутатите се обърнаха към избирателите с призив за солидна промяна. Младежите от листата изразиха мнението, че е време да се даде нов хоризонт на хората в България и подчертаха, че отличителната черта на листата е усърдието и старателността. Според тях всички граждани трябва да положат усилия, за да се излезе от аварийната лента, а основна задача на властта е да се създаде среда, в която икономиката расте и институциите да се концентрират в изграждането на нещо смислено.

„Този разговор е важен, защото въпросът, който всеки трябва да си зададе е: Искаме ли да продължим по същия начин или искаме да дадем шанс на нови, млади и образовани хора, които са носители на истинската промяна, а не на илюзорната. Тези избори са важни за България, защото предстои огромна трансформация в ЕС, а това ще се отрази на моята страна и аз искам да съм в тази битка – за ценности, за права и свободи и просперитет. Не искам да бъда сочен с пръст в ЕП, че представлявам най-бедната нация, че сме последни във всичко. Ние сме нация на възможностите и искаме да превърнем България в страна на възможностите. Това може да се случи с тези хора, защото те могат, знаят и заслужават доверието на гласоподавателите.”, призова евродепутатът Илхан Кючюк.

Водачът на листата Райна Иванова се обърна към гражданите за по-задълбочено търкуване на слогана „Съединението прави силата” и емоционално подчерта: „Като френски възпитаник бих искала да кажа, че лозунгът „свобода, равенство, братство” трепти в мен и хората от ДПС. Аз вярвам, че всички българи заслужават да дишат чист въздух, вярвам, че чрез диалога с всеки политически субект можем и трябва да се борим за добруването на народа. Аз вярвам, повярвайте и вие.”

Кандидат-депутатите категорично застанаха зад думите на своя колега Танер Кабилов, че „младият хъс и енергията винаги са били в основата на прогреса на човечеството. Защото младите отказваме отговора „Не”. Ние можем да поставим основите на една солидна промяна. Предстои ни най-важният избор, този между миналото и бъдещето, нека да направим промяната.”, добави кандидат-депутатът Кабилов.

Вотът на 4-ти април обещава интригуващо развитие и изненадващи резултати. Противно на подхода на другите партии в столицата, ДПС заложи на нови и непознати на политическия живот лица. За тях основен аргумент в политическите битки ще бъде професионализма и експертния им поглед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай