С "Боят настана" Нинова се озъби на новите

Обяви, че се подмазвали на самодържеца

С "Боят настана" Нинова се озъби на новите | StandartNews.com

С „Боят настана” БСП тръгна към парламентарните избори от Бузлуджа. Върхът за поредна година се напълни със социалисти за празника на партията. Социалистите отбелязват 130-годишнината на партията си на Бузлуджа. Най-младият социалист, който се качи на сцената бе четиримесечното внуче на Румен Овчаров. Детето бе в ръцете на майка си Теодора, кандидат-депутат от София.

Социалистка посрещна Нинова с погача, а от върха звучаха възрожденски и бунтовнически песни. Водещият концерта бе в червена гвардейска униформа.

Ние искаме промяна, а не подмяна, заяви от Бузлуджа лидерът на БСП Корнелия Нинова. Промяната да не се превърне в подмяна "с чалга концерт, обвит в целофан", каза още соцлидерката.

"Промяната започна от нас и наш дълг е да я довършим - нека не позволяваме на малки едномандатни проекти да се катерят на раменете на БСП”, каза още Нинова. И допълни: „Напоследък някой се опитва да злоупотребява с усилията на БСП, с изтърпяното от социалистите през тези 4 години и да ги нарича статукво. "Няма да го позволим!", отсече Нинова. И се озъби на новите партии:

"Къде бяха новите проекти, когато нас българските социалисти ни преследваха, уволняваха, гонеха само защото мислим различно и сме социалисти? Къде бяха, когато нас от трибуната на българския парламент в 21 век ни пращаха в Сибир? Къде бяха, когато, застанали до хората, да браним техния поминък и животни в Странджа, ни обявиха за заплаха на националната сигурност? Къде бяха, когато само ние се изправихме срещу корупцията и Бойко Борисов изправи строителните машини срещу нас и блокираха София с протест срещу опозицията?"

"4 години те мълчаха или се подмазваха на самодържеца!", заяви Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай