Разкриват 62 избирателни секции в Германия

Най-много са местата за гласуване в провинция Баден-Вюртемберг

Разкриват 62 избирателни секции в Германия | StandartNews.com

Германия даде съгласие за разкриване на 62 избирателни секции в 51 населени места на територията на страната за провеждане на парламентарните избори на 4 април. 

Предвид практиката на германските власти по изключение се дава разрешение за разкриване на секции извън дипломатическите и консулските представителства за общо 62 избирателни секции в 51 населени места, което е безпрецедентно.

На последните парламентарни избори през 2017-а българските граждани гласуваха само в дипломатическите и консулските представителства, както и в офисите на почетните консули, а на избори за Европейски парламент през 2019-а -  в 24  секции в 21 населени места.

От германска страна изрично се посочва, че на местата, в които по изключение се дава съгласие за разкриване на избирателни секции, няма да бъде предоставян специален статут и те няма да се ползват с неприкосновеност в рамките на периода на гласуване.

Най-много секции - 13 секции в 11 населени места ще бъдат разкрити в провинция Баден-Вюртемберг, следва Бавария с 11 секции в 9 населени места, включително 2 в генералното консулство в Мюнхен и 5 секции в 4 населени места  в провинция Хесен, включително две в генералното консулство във Франкфурт на Майн. В столицата Берлин секциите са 4 - 3 в българското посолство и една в българския културен институт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай