Събота,

Раздават ръкавици за машинното гласуване

От: Мартина Суботинова -
149
Раздават ръкавици за машинното гласуване
A
A
A

Ръкавици за еднократна употреба ще раздават на избирателите, за да не се развалят машините в резултат на  постоянната обработка с дезинфектант.

Общините трябва да осигурят ръкавиците.

„Картите и машините може да се дезинфекцират само с до 75% спирт“, обясни по време на брифинг говорителят на ЦИК Росица Матева.

В петък пред сградата на Народното събрание на "Княз Александър I" ще се проведе пробно гласуване с машини. Всеки може да се упражни между 10 и 12 часа.

От избирателната комисия напомниха на гражданите, които ще гласуват с машини на предсрочните парламентарни избори как трябва да процедират с техниката.

„Избирателите трябва да натискат леко картата докато се чуе щракване и да се визуализира бюлетината. След това трябва да изчакат разписката да се отпечата без да я дърпат, защото това може да предизвика проблеми. След взимането на разписката се изважда картата и се връща на представител на СИК“, каза говорителката на ЦИК.

От там заявиха, че единствено те ще взимат решения в неделя за прекратяване на машинното гласуване и преминаване към хартиени бюлетини ако някъде се появят проблеми.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички