Нов четирилентов път от Айтос до Бургас

Кандидатите на ГЕРБ-СДС Галя Желязкова, Красимир Енчев и Стефана Караджова представиха предизборната програма

Нов четирилентов път от Айтос до Бургас | StandartNews.com

„Във всичките години на управление доказахме, че ГЕРБ не дели общини и кметове, не работи само за големите градове, а и за малките населени места. Община Айтос и съставните й селища са пример за последователната ни политика. През последните 4 години инвестициите в общината не спират, бяха осъществени много важни проекти за по-добрия живот на хората. Такъв ще бъде и изграждането на четирилентов път Бургас-Айтос“. Това коментираха кандидатите за народните представители от коалиция ГЕРБ-СДС Галя Желязкова, Красимир Енчев и Стефана Караджова. Те проведоха среща с жителите на айтоското село Лясково и ги запознаха с приоритети от националната и регионална програма.

Голям интерес предизвика предвиденото изграждане на четирилентовия път от Бургас до Айтос. С него ще се улесни и ускори придвижването до областния център и достъпа на хората до по-добро здравеопазване, образование и различни услуги. Жителите на с. Лясково обсъдиха с кандидатите от ГЕРБ акценти, свързани със социалната сфера.

„В нея е заложено промяна на системата за социално подпомагане. Ще се създаде Кодекс за социална закрила и по-фокусирано подпомагането на почти 350 хил. семейства всеки месец. Социалните помощи ще са повече обвързани с пазара на труда. Продължаваме и развитието на реформата за социални услуги, като тенденцията е да бъдат създадени над 400 услуги за около 15 хил. възрастни и хора с увреждания“, споделиха още кандидатите за народни представители. Те коментираха, че с над 1 млрд. лв. са подпомогнати българските пенсионери по време на пандемията, причинена от коронавируса. Предвижда се ежегодна актуализация на пенсиите на над 2 млн. пенсионери.

„Община Айтос се променя непрекъснато облика си благодарение на редицата проекти по програми и с подкрепата на правителството на ГЕРБ. През 2020 г. бе открита пречиствателна станция за отпадъчни води на гр. Айтос. Проектът бе финансиран по ОП "Околна среда 2014-2020", чрез Кохезионния фонд на ЕС, национално съфинансиране от държавния бюджет и собствен принос на Община Айтос. Това е най-големият проект с инвестиция за близо 19 млн. лв. Напредва и рехабилитация на над 33 км. от Айтоския проход – път ІІІ-208 Провадия – Дъскотна, който 33 години не е ремонтиран. Обновена бе спортната зала в Айтос с 1.45 млн.лв., в нея тренират над 200 деца от цялата община. В самото село Лясково бе осъществен и проект по ПУДООС за създаване на зона за спорт и отдих“, допълниха кандидатите от ГЕРБ.

Жителите на с. Лясково се запознаха и с новата Програма за подобряване на енергийната ефективност, която ще обхване и еднофамилните къщи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай