Нинова събра "Локо" и "Ботев" в Пловдив

Гецата и Любо Корадов играят за червените на изборите

Нинова събра "Локо" и "Ботев" в Пловдив | StandartNews.com

След включването на легендите от "Левски" и ЦСКА Емил Велев – Кокала и Христо Марашлиев в листата на БСП за 24-и МИР София, Корнелия Нинова заложи на "футболно дерби" в с червения списък за Пловдив.

Две остриета на "Локо" и на "Ботев" ще играят на предизборния терен за социалистите под тепетата, съобщи Епицентър.бг.

Изпълнителното бюро на БСП гласува нова листа с кандидати за народни представители от Пловдив. Листата бе одобрена служебно, след като бяха установени нарушения при първоначалната подредба. Така от нея бяха отстранени всички хора на Георги Гергов.

Георги Георгиев-Гецата е в националния ни тим, заел 4-то място в света на Мондиал ’94 в САЩ. Той има изиграни над 100 мача и за френския „Мюлюз“, владее перфектно френски език. След края на спортната си кариера е бил президент на „Марица“ - Пловдив и спортен директор на ЦСКА София. Гецата е едно от най-значимите имена в историята на „Ботев“-Пловдив.

Другата легенда на пловдивската футболна кауза е Любо Корадов – една от емблемите на „Локомотив“- Пловдив, останал верен на отбора си през целия си живот. Той заема 10-то място в листата на БСП. Корадов е юношески и младежки национал, изиграл е през активната си кариера близо 100 мача за „Локо“ и останал в съзнанието на спортната общественост като култовия дефанзивен халф на отбора си.

Днес Корадов е популярен и уважаван бизнесмен, притежава розоварна в Мъглиж, където отглежда 1 000 декара етерично-маслени култури. Корадов по време на кампаниите по прибиране и преработка на културите наема по 400 човека в Розовата долина, на които осигурява доходи.

Водач на листата е лидерът на БСП Корнелия Нинова, следвана от проф. Иво Христов, досегашен червен депутат. На трето място е пловдивският социалист Иван Петков, популярен като Иван Бебето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай