Нанков каза има ли запазени места в джипката

Не съм готов да водя листа, призна зам.-министърът

Нанков каза има ли запазени места в джипката | StandartNews.com
  • Не съм готов да водя листа, призна зам.-министърът

Интересни признания за джипката на Борисов направи в студиото на Георги Любенов по БНТ зам.-регионалният министър Николай Нанков, който често се вози с премиера по време на обиколките му из страната.  

„Това ли ви е първата неделя, в която не сте в джипа с премиера Бойко Борисов?“, започна интервюто си Любенов. „Не, това не ми е първата неделя, в която не съм в джипа на премиера”, отговори Нанков. И допълни: „Важно е да се знае, че някой няма запазено място за там, но интересно се получиха нещата.“.

„Печелили ли избори джипа?“, попита го Георги Любенов. „Добра метафора с джипа и предстоящите избори, но хубавото е, че хората в джипа – не само премиера, но и аз, не сме онзи тип „диванни“ и „жълтопаветни“ политици. Да, през джипа наистина ние достигаме до максимален брои хора из цяла България. Така имаме и друга гледна точка – до хората сме, до проблемите им“, обясни зам.-министър Николай Нанков.

Заместник-регионалният министър повдигна завесата и дали ще води листа на ГЕРБ в изборите на 45-и парламент: „Да не избързваме с това къде ще водя листа на ГЕРБ. Може и никъде да не водя. Не съм готов да водя листа“.

„Предстоят ни трудни избори. На първо място заради пандемията, а на второ място заради жълто-кафявите новини и откровения хей, който се лее върху ГЕРБ, а също така и дезинформацията, с която ни заливат“, каза политикът.

Той обяви и една голяма инфраструктурна новина: „От вторник започва ремонтът на магистрала „Тракия“ в т. нар. „нагънат“ участък. Ще се ремонтира отсечката Оризово-Стара Загора“.

Зам.-министърът на регионалното развитие бе категоричен, че независимо дали ГЕРБ ще спечели парламентарните избори магистрала „Хемус“ ще се изпълни в срок. „През 2024 година българските граждани спокойно ще пътуват по съвременен, европейски и с високо качество аутобан“, категоричен бе Нанков.

За магистрала „Струма“ той каза: „Остана само най-тежкият участък – този край Кресна. В рамките на тази година темата с тунелите ще бъде финализирана“.

Нанков разкри и какво се случва със строежа на магистралата за НИШ: „До края на тази година ще приключим най-тежкия участък“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай