Мартин Янчев:Само ВОЛЯ и НФСБ подкрепиха защитата на животните

Коалицията готви промяна в Закона за защита на животните с цел ефективни присъди за извършителите на насилие върху животните

Мартин Янчев:Само ВОЛЯ и НФСБ подкрепиха защитата на животните | StandartNews.com

Промяна в Закона за защита на животните с цел ефективни присъди за извършителите на насилие върху животните. Това е една от каузите на Мартин Янчев, кандидат за депутат от  Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ в 24 МИР – София и в Бургас, представител на организацията „М и М Помощ за животните – БГ“. „От всички политици, само Веселин Марешки ми обърна внимание и подкрепи каузата за защита на животните. Ще се боря за правата на животните! Програмата ми е изцяло за овладяване на популацията и свеждане до минимум на зверствата спрямо тях!“, заяви Мартин Янчев.

Мартин Янчев  е известен сред защитниците и любителите на животни, тъй като от години е превърнал хуманното отношение към животните в своя кауза. Той има програма с 30 точки, които включват подобряване на условията в общинските приюти и изграждане на нови такива с кастрационни центрове, с цел справяне с популацията и бездомните животни. За осъществяването на такъв проект, той предлага да се потърси съдействие от Европейския съюз.

Кандидат-депутатът предлага да се въведе  контрол над развъдниците на животни с помощта на неправителствените организации, както и наказания за всеки собственик, изоставил животното си на улицата. Предлага това да стане чрез глоби от 1000лв до 3000лв и 1 месец обществено полезен труд.

Според него в учебната програма на българските училища да има час по хуманно отношение към животните, запознаване със закона за защита на животните и първа помощ.

Мартин Янчев предвижда още горещ телефон за подаване на сигнали за бедстващи животни 24/7 и съдействие от пожарна безопасност, гражданска защита и аварийна помощ и превенция при подаден сигнал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай