Маринов: Ремонтираме пътя Костенец-Самоков-Ихтиман

Той откри пътната отсечка Костенец – с. Костенец – Вили Костенец

Маринов: Ремонтираме пътя Костенец-Самоков-Ихтиман | StandartNews.com

„Още следващия месец, ако времето навън позволява, започва ремонтът на главния път, който свързва Костенец със Самоков и Ихтиман. При рехабилитацията ще бъдат укрепени и 3 свлачища. Правителството и премиерът Бойко Борисов гарантират изграждането и обновяването на пътната мрежа в цялата страна. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за София област Младен Маринов пред  жителите на село Костенец.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за София област, областният координатор на ГЕРБ и кандидат за народен представител Николина Ангелкова и кметът на общината  Йордан Ангелов откриха пътната отсечка Костенец – с. Костенец – Вили  Костенец“. Проектът обхваща 9 километра общински път.  Реконструирани са пътят и съоръженията по него, положена е нова асфалтова настилка, изградени са бордюри и тротоари в гр. Костенец и с. Костенец. Ремонтът на пътя  е на стойност 5 672 029 лева без ДДС.

„Инвестираме в инфраструктурата на населените места и ще го правим, защото това е важно за хората в община Костенец, каза Николина Ангелкова и увери хората, че работата за модернизацията на региона ще продължи. Тя  изтъкна, че е необходимо потенциалът на община Костенец като туристическа дестинация  да се развива, независимо от задържането на пътуванията заради пандемията.

Кметът на общината Йордан Ангелов  подчерта, че този обект е изключително важен и  чакан с  нетърпение не само от всички жители, но и от гостите на община Костенец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай