Марешки: Здравето е по-важно от послушанието в Брюксел

Лидерът на ВОЛЯ настоя да започне производство на ваксини срещу Ковид-19 и у нас.

Марешки: Здравето е по-важно от послушанието в Брюксел | StandartNews.com

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки отново настоя България да направи всичко възможно и то в кратки срокове, за да осигури ваксините, които българите желаят. Както и да се започне производство на ваксини срещу Ковид-19  и у нас.

По думите му не е нормално година след началото на пандемията отново да сме върнати в началото на проблема. „Ние от ВОЛЯ първи предупредихме в парламента още през февруари 2020г. какво предстои, че заразата не е далеч, че е на „един пътник” разстояние от Китай и как трябва да се подготвим, но тогава останалите се подсмиваха. За една година можеше да се изгради голяма болница, вместо да се харчат милиарди за друго. Китайците направиха показно на целия свят и за една седмица вдигнаха модерна болница. ”, заяви Марешки.

„Вчера казах, че не е нужно да сме най-послушните в Брюксел. Тук става дума за здравето и живота на българите, а това е най-важното”, подчерта още той като посочи, че и премиерът е повторил същото на разговорите си в Австрия. „Вярно е, че има одобрени ваксини от Европа, но за да се правим на примерни, изтървахме ситуацията в България. Имаме партньори в Европа, които имат „топки” и осигуриха ваксини”, каза още Марешки.

Той потвърди също, че ВОЛЯ вече е внесла искане за свикване на Народното събрание по повод разкрития на медии за разпродажба на безценица в края на мандата на имоти в МО. „Това не е атака срещу министъра. Днес е там, утре –не. Това е защита на държавното имущество, което е на народа”, коментира лидерът на ВОЛЯ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай