Лидерът на софийската БСП не се огъна на Нинова

БСП-София се не влезе в тона на противоборство, зададен от Нинова

Лидерът на софийската БСП не се огъна на Нинова | StandartNews.com

Софийската организация на БСП успя да не влезе в тона на противоборство, зададен от Нинова. От седмица в общественото пространство се говори за подготвяна атака срещу градския председател, организирана от приближени на Нинова, за да бъде сплашен и рекетиран за определени решения, които да прокара в организацията.

ВИЖ ОЩЕ:Паргов: За БСП победата няма алтернатива

Въпреки това и опитите на подчинени на Нинова да взривят днешната конференция на столичните социалисти с дребнави предложения къде да се гласува за кандидат-депутати и заядливи коментари, ръководството на Градския съвет на левицата запази линията си и в крайна сметка получи одобрението на делегатите за всички свои предложения. По този начин лидерът на софийските социалисти показа, че познава и владее организацията си чрез диалог и компромиси и в нея няма място за агресия и вмешателство.

Според запознати Софийската организация на БСП е третата (след Варна и Пловдов), която Нинова се опитва да овладее чрез режисирани скандали. Неслучайно преди седмица от делегатския състав на конференцията противоуставно и за първи път в историята на БСП бяха отстранени 21 членове, с което от Позитано 20 се надяваха да отслабят влиянието на Паргов в собствената му организация. Явно планът на Нинова и компания не сработи и днес лидерът на софийските социалисти отново получи подкрепа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай